Zúčastnili jsme se virtuální "Best practice tour"

Platforma Česko-německé obchodní a průmyslové komory jejím prostřednictvím  představila strategie a aktivity firem v oblasti udržitelného hospodářství.

Přední mezinárodní společnosti se pod záštitou Česko-německé obchodní a průmyslové komory společně zasazují o prosazování principů udržitelného rozvoje v podnikání. Jako #PartnersForSustainability minulý pátek při virtuální Best Practice Tour navštívily partnerské firmy HOCHTIEF CZ, Vodafone a ING a navzájem si předaly know-how a zkušenosti při řešení udržitelných témat. Nešlo přitom jen o velké cíle jako uhlíková neutralita, ale také o konkrétní technologické inovace nebo provoz kanceláří, který nezatěžuje životní prostředí. Platforma #PartnersForSustainability pořádá rovněž pravidelná setkání Think Tanku a na únor 2021 je naplánována konference „Driving Sustainability – Czech-German Economic Forum“.

Naše společnost představila beton, který – přesně podle principu oběhového hospodářství – zužitkovává stavební odpad a elektrárenské, případně teplárenské popílky. Beton byl vyvinut ve spolupráci s ČVUT a se společností ČEZ a HOCHTIEF CZ se tak snaží reagovat na tenčící se přírodní zdroje. Tento beton byl použit při výstavbě ražených štol pro geologický průzkum budoucí linky D pražského metra.

Kompletní tiskovou zprávu k "Best practice tour" si můžete stáhnout zde.