Stavba CITY CENTER CB byla slavnostně zahájena

30.10.2006

Slavnostní poklepání na základní kámen stavby obchodně administrativního areálu CITY CENTER CB se konalo v pátek 27. října v Českých Budějovicích.

Akci přijel podpořit svou přítomností i hejtman Jihočeského kraje Jan Zahradník, zástupci města České Budějovice, pochopitelně zástupci investora i budoucího nájemce kancelářských prostor, společnosti E.ON Česká republika, a.s.

Jako generální projektant byla vybrána budějovická společnost Atelier EIS s.r.o. pod vedením architekta Hraby a pro plánování fasády a nájemních ploch společnost architekta Kiekenapa z Vídně. Generálním dodavatelem stavby se stala akciová společnost HOCHTIEF VSB.

Objekt bude představovat klasické obchodně-administrativní centrum. V přízemí najdou zákazníci obchodní pasáž s kavárnou a v prvním patře služby ve formě bowlingu, fitness-centra, sauny, masáží a rehabilitací. V prvním a druhém patře bude bufet, sportbar a VIP restaurace. Tyto oblasti budou průchozí se Zimním stadionem.

Samotné výstavbě předcházela demolice starého objektu mrazíren, které se uskutečnila v období od 21. srpna do 15. září letošního roku. Stavební práce plynule navázaly, a to okamžikem předání staveniště generálnímu dodavateli stavby, akciové společnosti HOCHTIEF VSB.

Dokončení multifunkčního obchodního centra je plánováno na listopad příštího roku.