Pojďte s námi čistit Orlík

10.4.2006

Admin

Čištění břehů přehrady Orlík je rozsáhlá akce, ke které se přihlásila akciová společnost HOCHTIEF VSB. Koná se 13. května a jejím cílem je vyčistit břehy nádrže od plastů, skla, plechovek a dalších nepatřičných odpadků.

Akci podpoří také Česká inspekce životního prostředí, Česká policie Zvíkov, Český rozhlas 1 Radiožurnál, Český rybářský svaz, Ministerstvo životního prostředí ČR, Povodí Vltavy a mnoho dalších subjektů. 

HOCHTIEF VSB podpoří výjimečný počin v oblasti ochrany životního prostředí finančně, ale i materiálně – zapůjčí na uvedený den své automobily, které budou nashromážděné odpadky odvážet. Prostřednictvím interních novin Spektrum vyzvala své zaměstnance, aby se na akci zaregistrovali a zúčastnili se jí v co největším počtu. Možnost registrace bude také na stánku společnosti v rámci stavebního veletrhu IBF v Brně ve dnech 25. - 29. dubna – pokud tedy budou mít návštěvníci veletrhu zájem o pomoc životnímu prostředí u přehrady Orlík, mohou navštívit expozici 99 HOCHTIEF VSB v pavilonu V brněnského Výstaviště. Po registraci se dozvědí, které místo na břehu přehrady jim bude organizátorem akce určeno k úklidu a dostanou i mnoho dalších informací. 

Přehrada Orlík, resp. oprava vývaru a sanace dna za vývarem přehrady byla v roce 2004 projektem, ve kterém se akciová společnost stala generálním dodavatelem. Proto jí není lhostejné, jak vypadá prostředí kolem díla, kterému věnovala mnoho hodin práce a úsilí kvalifikovaných zaměstnanců. 

Pokud vás akce zaujala natolik, že byste se o ní chtěli dozvědět více, navštivte stránky www.cistyorlik.cz.