Ostrava získá rezidenční byty pro seniory

5.4.2007

Divize Morava akciové společnosti HOCHTIEF CZ získala zajímavou zakázku – výstavbu rezidenčních bytů pro seniory v Ostravě-Zábřehu. Bytový dům investora, společnosti Senior Residence, bude stát v areálu bývalé Zábřežské nemocnice.

V blízkosti budoucího bytového domu stojí pavilony tehdejší nemocnice a domov důchodců. Nový objekt tak do uvedené lokality vnese nové pojetí okolního prostoru. Objekt se čtyřiceti byty bude nepodsklepený a bude mít pět nadzemních podlaží, která budou rozdělena do tří dilatačních celků – středové haly, levého a pravého křídla. Dům pokryje jednoplášťová plochá střecha.

Do středového vestibulu povede hlavní vchod ze severní strany budovy, kde bude kromě běžného zázemí umístěna místnost pro kola a vozíky, společné schodiště a vstupy do obou křídel. Ta budou mít obdélníkový tvar o rozměrech cca 27x12 metrů. Byty v prvním nadzemním podlaží doplní terasy s předzahrádkami, v ostatních podlažích budou mít balkóny.

Bytový dům chce seniorům poskytnout příjemný komfort bydlení, a tak bude vybaven kvalitními plastovými okny, včetně francouzských oken v přízemním vestibulu. V interiéru je doplní vnitřní dveře a podlahy v imitaci dřeva, pouze vstupní dveře do budovy budou prosklené. K objektu povede nově vybudovaná komunikace.

Stavba byla zahájena 5. března a její dokončení je naplánováno na prosinec letošního roku.

Další informace o stavbě:
Zastavěná plocha: 735 m2
Obestavěný prostor: 11 500 m3