Nové bytové domy rostou i navzdory nepříznivému počasí

24.3.2006

Admin

V červnu loňského roku byla zahájena výstavba dvou bytových domů v Praze 9 – Běchovicích. Bytové domy A a B budou mít celkem 86 bytových jednotek. Investorem a zároveň developerem projektu je firma B.D.S. Realizací a generální dodávkou byla pověřena společnost HOCHTIEF VSB divize 1, provoz 5, středisko stavbyvedoucího Blahomíra Donáta.

Bytový dům A je koncipován jako čtyřpodlažní nepodsklepený objekt obsahující 32 bytových jednotek. Bytový dům B je pětipodlažní objekt (čtyři nadzemní podlaží a jedno podzemní podlaží pro garáže) s celkovým počtem 54 bytových jednotek. V současné době už je prodáno cca 40 bytů. Hodnota zakázky je 126,5 mil. Kč. 

Vyrůstající bytové domy jsou situovány v blízkosti hlavní silnice. V budoucnosti se lokalitě výrazně uleví, až bude v provozu vnější pražský silniční okruh, který pojme velmi hustou dopravu, a zajistí tak klidný a bezpečný život pro obyvatele městské části Běchovice. 

Projekt stavby bytových domů nepočítal se sklepními prostorami, pouze v suterénu objektu B je 49 garážových stání. Na jejich vybudování bylo použito technologického postupu tzv. bílé vany, které provádělo středisko provozu DSV divize 1, pod vedením pana Pavla Griesla. 

I přes nepříznivé povětrnostní podmínky letošní zimy, bude stavba dokončena dle stanoveného harmonogramu 

V březnu čekají na stavbaře z HOCHTIEF VSB ještě další činnosti: vyzdívky, zdravotně technické instalace, hydroizolace střechy, hrubé rozvody elektroinstalací, areálová kanalizace a rozvody vody. Do plánu na letošní březen je také zahrnuta výstavba vjezdové rampy do podzemních garáží. 

Termín předání investorovi je naplánován na konec letošního září. Byty pro majitele budou k nastěhování po úspěšné kolaudaci, zajišťované investorem, zřejmě v prosinci tohoto roku.