Na Proseku vyroste další administrativní areál

11.5.2007

Admin

Administrativní budovy rostou v hlavním městě jako houby po dešti. Zřejmě posledním místem, kde jsou ještě volné pozemky pro jejich stavbu, je okolí prodlužované trasy C směrem do Letňan. Developerská společnost J and T Real Estate CZ plánuje výstavbu administrativního areálu v těsném sousedství stanice metra C Prosek. Projekt s názvem Prosek Point Office Center zahrnuje tři budovy s pronajímatelnou plochou cca 25 300 m2. Jeho generálním dodavatelem se stala akciová společnost HOCHTIEF CZ.

Projekt bude realizovat divize Praha. Stavba bude zahájena letos v květnu a její dokončení je plánováno na květen roku 2009. 

Nový areál vyroste na křižovatce ulic Prosecká a Vysočanská. Svým pojetím se bude muset vyrovnat se starou zástavbou i s okolními panelovými domy. Budou ho tvořit tři devítipodlažní polyfunkční objekty. Všechny jsou konstrukčně i objemově shodné – lišit se budou pouze úhlem naklonění čelní fasády a její barevností v odstínech šedé. Každý objekt bude mít dvě podzemní podlaží, která budou sloužit jako parkoviště. Přístup je pochopitelně řešený i jako bezbariérový. 

Prostranství mezi budovami vyplní tzv. piazetty, pobytové prostory se vstupy do jednotlivých objektů. V okolí Prosek Point Office Center budou zahrady, které budou přirozeným pokračováním okolní zeleně. Pocit vzdušnosti podpoří také fasády s nepravidelně dělenými pásovými okny. Pevný prostor mezi nimi vyplní obklady na bázi sklocementových desek. 

Zastavěná plocha: 5 942 m2 
Obestavěný prostor: 170 800 m3