Městská část Praha 11 převezme dokončené velkokapacitní hlídané parkoviště

23.1.2007

Admin

Investor stavby, Městská část Praha 11, v úterý 23. ledna 2007 slavnostně převezme dokončenou stavbu velkokapacitního hlídaného parkoviště ve Vojtíškově ulici. Nabídne tak atraktivní řešení chybějících parkovacích stání obyvatelům své městské části. Generálním dodavatelem stavby je akciová společnost HOCHTIEF CZ, která s její realizací začala v září loňského roku. Garáže pro parkování 375 osobních vozidel, včetně 20 míst pro vozidla osob se sníženou pohyblivostí, vyrostla na Chodově - mezi ulicemi Vojtíškova, Láskova a Roztylská.

 

Nové garáže nabídnou otevřená parkovací stání pro osobní automobily ve čtyřpodlažním objektu. Budou navazovat na vozovku v Láskově ulici vjezdovou rampou, širokou 7 m, s podélným sklonem cca 12 %. Do garáží se ale uživatelé dostanou i z Roztylské ulice od zastávky autobusů. 

V přízemí garáží je u vjezdu vrátnice se sociálním zázemím. Objekt je vybaven kamerovým systémem, aby bylo vidět i do nejvzdálenějších míst garáží. Tím bude zvýšena bezpečnost zaparkovaných automobilů i jejich posádek. 

Nosnou konstrukci stavby tvoří prefabrikovaný skelet. Jeho plošné základy jsou nahrazeny pilotami. Vnější fasádní plášť z pozinkovaného pletiva je uchycen na lehké ocelové žárově zinkované konstrukci ze svislých stojek. Z vnější strany objektu vedou venkovní ocelová schodiště z ocelových schodnic, zakrytá pozinkovanými plechy, která tvoří komunikační a zároveň požární úniková schodiště. 

Přehled základních údajů o stavbě: 
zastavěná plocha (bez navazujících komunikací ) 2.499 m2 
celková plocha parkovacích stání 4.616 m2 
celková plocha vnitřních komunikací v garážích 5.353 m2 
plocha vrátnice a zázemí 25,5 m2 
obestavěný prostor 23.285 m3