Jindřichův Hradec má novou porodnici

12.3.2007

Admin

Aby se zařadila mezi moderní evropská zařízení, rozhodla se Nemocnice Jindřichův Hradec postupně zrekonstruovat svá pracoviště. V první etapě, kterou realizovala naše společnost v roce 2005, byla upravena budova zahrnující oční, ušní, nosní a krční oddělení. Divize Morava společnosti HOCHTIEF CZ jako generální dodavatel stavby nyní dokončila druhou etapu, která budoucím maminkám nabídne špičkové ošetření. V rekonstruovaném prostoru jsou porodní sály a lůžkové oddělení, úrovní srovnatelné s jinými pracovišti v Evropě.

 

Na novém pracovišti Nemocnice Jindřichův Hradec jsou pro nastávající maminky připravené jedno- a dvoulůžkové pokoje s vlastním sociálním zařízením. Lůžek je deset, s možností jejich rozšíření na čtrnáct. Ve dvou nadstandartních pokojích může budoucí otec trávit celou dobu s maminkou za 500 korun za den a i příbuzní rodiček mají k dispozici velmi příjemné prostředí. 

Stavební práce druhé etapy v objektu, pocházejícím z přelomu 19. a 20. století, zahájila ještě divize Čechy. Po založení nové divize Morava přešel projekt do její kompetence. Práce začaly 1. července loňského roku a letos 31. ledna byl hotový objekt předán svému investorovi: Nemocnici Jindřichův Hradec. V pátek 16. února byl slavnostně zahájen provoz porodnice. 

Rekonstruovaná budova se nachází v severní části areálu, přímo proti hlavnímu vchodu. Patří mezi nejstarší objekty celé nemocnice. Zahrnuje hlavní pavilon a přístavbu, které byly několikrát přestavovány. Během druhé etapy došlo k opravě vnitřního původního cihelného zdiva, podlah a stropů. V přístavbě byly změněny dispozice jednotlivých místností, protože tu byl zaveden jiný provoz oproti původnímu. Změn se dočkala elektroinstalace a na porodní sály byla nově zavedena klimatizace. Interiéry všech prostor jsou nyní barevně laděny tak, aby byly příjemnější pro nastávající maminky i nemocniční personál. Budovy dostaly také zateplení a novou omítku, aby byly energeticky úspornější.