HOCHTIEF VSB zahájila práce na výstavbě bytů Budějovická

3.10.2006

Admin

Na konci srpna začaly stavební práce na projektu výstavby bytů Budějovická v Praze 4 pro soukromého investora TT invest a.s. V současné době tu provádí divize Dopravní stavby zemní práce, po nich budou zahájeny samotné stavební činnosti divize 8, pod vedením stavbyvedoucího Milana Paclta. Stavba by měla být dokončena v listopadu příštího roku.

Bytový dům ve tvaru nepravidelného písmene "U" bude stát na pozemku mezi ulicemi Třeboňská, Krumlovská a Budějovická. Z jedné strany bude sousedit s místní mateřskou školkou. Objekt bude mít dvě podzemní a osm nadzemních podlaží, které budou členěny do čtyř samostatných částí. Poslední dvě podlaží budou řešena jako ustupující střešní nástavba. 

Objekt bude mít 134 bytů a 136 parkovacích míst v garáži, z toho osm míst pro osoby s omezenou pohyblivostí. Dalších 19 stání bude venku v blízkosti objektu, s jedním z těchto míst se opět počítá pro invalidní osoby. Zastavěná plocha bude činit 1936 m2, komerční prostory budou mít rozsah téměř 362 m2 - z toho pro obchody bude vyčleněna plocha cca 40 m2. 

Budova bude založena na železobetonové základové desce, v kombinaci s vrtanými pilotami. Spodní stavba bude tvořit železobetonovou monolitickou "krabici" s nosnými železobetonovými stěnami a vnitřními sloupy. Horní stavba bude tké z železobetonového materiálu, obě pak budou mít stěny z klasického zdiva, s tepelnou izolací a obklady. 

Součástí projektu jsou i sadové úpravy v okolí domu, které mu dodají pocit příjemného komfortu bydlení.