HOCHTIEF VSB stále aktivní v projektu Europa v Praze Ruzyni

14.10.2004

V odpoledních hodinách se v prostorách staveniště Terminálu Sever 2 na pražském letišti v Ruzyni uskutečnila glajcha projektu Europa, kde se setkali účastníci výstavby u příležitosti dokončení nosné konstrukce objektu. HOCHTIEF VSB a.s. v rámci výstavby Terminálu Sever 2 realizuje Prst C. Prst C je 3 podlažní objekt nad obdélníkovým půdorysem, rozměry 220 m x 35 m, obvodový plášť z hliníku je částečně prosklený, jeho součástí je 8 teleskopických mostů pro přímý nástup a výstup cestujících z letadel ( z toho 2 zdvojené pro velká letadla).Hlavní funkcí Prstu C je umožnit shromažďování cestujících před nástupem do letadel a při výstupu z letadel, očekávaná kapacita je cca 3,5 milionu cestujících za rok. Pohyb cestujících mezi podlažími umožní eskalátory, travelátory, výtahy. Součástí vybavení jsou prostory pro občerstvení a malé obchody určené k pronájmu, dále sociální zázemí a technické zázemí objektu – trafostanice, dílny, úklidové prostory, rozvodny a garáže pro 6 aut. Výstavba projektu byla zahájena v září 2003, předání díla je plánováno na květen 2005, obestavěný prostor činí 126 000 m3.