HOCHTIEF VSB chystá výstavbu zimního stadionu v České Třebové

16.8.2005

Admin

Plánované zahájení první etapy výstavby zimního stadionu v České Třebové je září 2005. Investorem tohoto projektu je město Česká Třebová. Generálním dodavatelem stavebních prací se stala společnost HOCHTIEF VSB, divize 8, provoz Ostrava.

Význam sportovišť pro volný čas výrazně roste a potvrzuje stále větší význam zdravého životního stylu u občanů nejen v České republice, ale i v Evropě. Do toho nesporně spadá i poptávka po sportovištích splňující kritéria náročnosti s celoročním využitím. 


Takřka na zelené louce bude vybudován areál, který se bude skládat z komplexu budov Sportovního areálu Na Skalce. Finanční objem stavební části činí přibližně 79 mil. Kč. Projekční návrh první etapy výstavby je koncipován tak, aby další plánované etapy výstavby mohly plynule navazovat. 


Provoz ledové plochy zimního stadionu je plánován od půlky září do půlky května. V letním období se uvažuje s využitím i pro jiné sporty . Hala je navržena jako sportoviště, v případě, že bude uvažováno o jiném využití než pro původně zamýšlené účely (provoz ledové plochy), musí se jiné sporty přizpůsobit technickým parametrům stávajícího prostoru. Kancelář bude sloužit zároveň jako pohotovostní ošetřovna a bude vybavena lůžkem a skříní se zdravotnickým vybavením pro případné úrazy. 
Zajímavostí však může být, že využití haly není koncipované pro velmi hlučné produkce, např. koncerty rockových kapel, z důvodu možného nedodržení povolených hladin akustického tlaku na fasádě Integrované střední školy technické, která je v těsném sousedství plánované výstavby ZS.Zimní stadion je koncipován pro kapacitu 600 diváků, z toho 556 sedících. 


HOCHTIEF VSB je členem mezinárodní stavební skupiny HOCHTIEF. V České republice patří mezi největší stavební společnosti. Svým zákazníkům zajišťuje komplexní a kvalitní realizaci jejich záměrů ve všech oblastech stavebnictví. Zajišťuje komplexní dodávky bytových, občanských, průmyslových, energetických, ekologických, vodohospodářských, liniových a dopravních staveb ve všech regionech České Republiky. 


Mezi nejvýznamnější stavby, které HOCHTIEF VSB v letošním roce dokončil, bezesporu patří dostavba objektů Cateringu ČSA a nová budova Řízení letového provozu ČR Národního integrovaného střediska řízení letového provozu (IATCC) v Jenči u Prahy.