HOCHTIEF CZ dokončil budovu Okresního soudu ve Frýdku Místku

13.6.2007

Admin

Projekt dostavby a rekonstrukce Okresního soudu ve Frýdku Místku byl 31. května předán jeho investorovi, slavnostní kolaudace se pak uskutečnila 5. června. Realizaci projektu zahájila divize Praha akciové společnosti HOCHTIEF CZ 12. května loňského roku a stihla ji dokončit za 384 dní, tedy ještě před datem oficiálně stanoveného termínu ukončení.

Cílem stavby byla úprava stávající soudní budovy a přístavba samostatného křídla s prostorami, které soudu výrazně chyběly. Jde zejména o spisovny, jednací síně a kanceláře soudců. Soudu také citelně chyběla samostatná dražební síň se skladovým zázemím pro pořádání aukcí a dražeb. 

Vzhledem k rozrůstající se potřebě informačních technologií bylo nutné ve stávajícím objektu umístit řádné prostory pro server a jeho příslušenství, chybějící vyšší podatelnu a vyřešit úpravu nástupního schodiště, kde v zimních měsících namrzaly schody a dlažba. 

Architektonicky má přístavba jednoduchý tvar hranolu, objekt byl navržen jako třípodlažní monoblok. 
Během výstavby byla v maximální míře respektována vzrostlá zeleň, která je již tradiční součástí vzhledu areálu budovy okresního soudu. 

Technickou zvláštností projektu je propojovací most z ocelové konstrukce, který je celý prosklený a tvoří celek se stávající budovou.