Česká Třebová má nový zimní stadion

21.3.2006

Admin

Slavnostní předání nového zimního stadionu Na Skalce od generálního dodavatele akciové společnosti HOCHTIEF VSB připravilo město Česká Třebová, investor projektu, na 10. března 2006.

Investor zahájil přípravné práce na první fázi projektu již v roce 2003, kdy město schválilo záměr postavit zimní stadion v rámci multifunkčního sportovního areálu. V budoucnu tedy bude mít Česká Třebová na jednom místě ještě fotbalové hřiště s atletickým oválem a sportovní halu. Projekt I. etapy stavby Zimního stadiónu v celkové ceně cca. 59 mil. Kč je financován částkou 6,75 mil. Kč ze státního rozpočtu ČR a zbývající částkou z rozpočtu města Česká Třebová. 

Po vydání územního rozhodnutí, následného stavebního povolení v roce 2005 a po provedeném geologickém průzkumu začaly v červenci loňského roku samotné stavební práce. Nyní bude předána první etapa stavby, která plně odpovídá nárokům bruslařské veřejnosti. 

Nad hrací plochou o rozměrech 58 x 28 m, která odpovídá standardům IIHF, se klene konstrukce, tvořená ocelovými svařovaným rámy o rozpětí 37,4 m. Střecha je skládaná sendvičová, z trapézových pozinkovaných a poplastovaných plechů. Celková délka haly je 60 m a výška 10 m, kapacita po jejím dokončení bude 600 sedících diváků. Objekt je plně přístupný i pro imobilní návštěvníky. Od okamžiku předání stavby generálním dodavatelem investorovi začíná běžný provoz zimního stadionu pro veřejnost.