Získali jsme titul Stavba roku 2021!

Během včerejšího galavečera v Betlémské kapli jsme byli oceněni nejprestižnější cenou ve stavebnictví.

Titulem Stavba roku 2021 se může pyšnit projekt záchrany a zpřístupnění palácového objektu na hradě Helfštýn, který realizovala naše divize Pozemní stavby Morava. Jedno z deseti udělených hlavních ocenění Helfštýn získal v rekordní konkurenci 92 staveb.

Porota svůj výběr ohodnotila takto: „Titul Stavba roku 2021 byl udělen za mimořádně citlivou rekonstrukci historické památky doplněné o současné prvky, provedené s velkou pokorou a respektem a snahou o maximální zachování původního historického charakteru celého objektu, a realizaci nového unikátního vzorového přístupu k rekonstrukci podobných objektů.“

A to není vše! I zbylé dva námi přihlášené projekty si odnesli cenu. Lávka v Lužci získala Cenu hlavního mediálního partnera - časpopisu Stavebnictví a Vodní dílo Boskovice Cenu Českého svazu stavebních inženýrů.