V Šumperku stavíme novou hasičskou stanici

V pondělí 7. září 2015 od 14:30 hodin proběhlo v areálu bývalé požární stanice v Šumperku na Nemocniční ulici slavnostní zahájení výstavby centrální stanice a sídla územního odboru Šumperk - poklepání základního kamene.

Slavnostního poklepání na základní kámen se zúčastnili generální ředitel HZS ČR brig. gen. Ing. Drahoslav Ryba spolu se svým náměskem pro ekonomiku plk. Mgr. Bc. Slavomírem Bellem, MSc., hejtman Olomouckého kraje Ing. Jiří Rozbořil, Mgr. Zdeněk Brož, senátor Parlamentu ČR a starosta města Šumperka, Ing. Roman Váňa, poslanec Parlamentu ČR a předseda výboru pro bezpečnost, zástupci generálního dodavatele společnosti HOCHTIEF CZ, a. s., zástupce technického dozoru a zástupce generálního projektanta.

Výstavba nové požární stanice a sídla územního odboru Šumperk bude realizována ve stávajícím areálu na ulici Nemocniční v Šumperku. V první fázi došlo k demolici všech stávajících objektů a na stejném místě bude následně vybudováno odpovídající zázemí pro jednotku požární ochrany, garáže pro požární techniku, dílny speciálních služeb, tj. strojní, chemické, technické a spojové, prostory pro výkon státní správy, sklad materiálu humanitární pomoci apod.

Kompletní tiskovou zprávu naleznete zde.