Tramvajový provoz ve Vršovické opět obnoven

Dnes byla za účasti primátorky hl. m. Prahy Adriany Krnáčové, náměstka primátorky pro dopravu Petra Dolínka a generálního ředitele Dopravního podniku Praha Jaroslava Ďuriše symbolickým přestřižením pásky slavnostně ukončena stavba Rekonstrukce tramvajové trati Vršovická.

Rekonstrukce dvoukolejné tramvajové tratě v délce přesahující 2,5 km probíhala ve velmi hustě obydlené a frekventované části Prahy, a byla proto náročná na logistiku a rychlost postupu prací. Práce spočívaly v provedení kompletní rekonstrukce tramvajového tělesa včetně souvisejících objektů. Klíčovou byla rekonstrukce vytížené křižovatky Vršovická – Bělocerkevská, která byla v rámci zachování obslužnosti místa provedena za částečného provozu a v pouhých deseti dnech, což je pro konstrukce tohoto typu doba minimální. Stavba byla rozdělena na tři etapy, z nichž první dvě byly realizovány v loňském roce. Třetí etapa probíhala v období od konce letošního února a byla ukončena právě dnešním slavnostním uvedením celého úseku do provozu. Stavbu realizoval tým divize Dopravní stavby naší společnosti ve sdružení se společnostmi Porr a Hans Wendel.

Kompletní tiskovou zprávu naleznete zde.

Foto: Archiv DPP (Petr Hejna)