Mezinárodní dobrovolnický den se zaměstnanci HOCHTIEF

25.5.2018

Michal Talian

V pátek 18. května jsme se již počtvrté zapojili do Mezinárodního dne firemního dobrovolnictví Give & Gain Day.

Zaměstnanci ze soukromého sektoru pomáhají v tento den tomu neziskovému. V České republice se do akce zapojilo kolem 7 000 dobrovolníků z více než 30 firem, kteří pracovali v 84 organizacích. Pořadatelem celé akce je aliance udržitelného podnikání Byznys pro společnost, jejíž jsme aktivním členem.

V naší společnosti se do dobrovolnictví pustilo 40 kolegů, kteří se domluvili na spolupráci v osmi neziskových organizacích v Praze, Táboře, Českých Budějovicích, Soběslavi, na Jesenicku a v Žilině.

„Práce nám šla pěkně od ruky, protože nás to bavilo a rádi jsme pomohli. Všichni byli skvělí a nejenže jsme jim rádi pomohli, ale také nám s nimi bylo dobře. Moc nás to obohatilo. Děkujeme za každý takový den.“
Jiřina Nohavová, pomáhala v Hospici Jordán v Táboře

„Bylo to super – parta i počasí. Pomáhali jsme, s čím bylo potřeba – natírání překážek, sekání areálu sekačkou a strunovkou, příprava lavic na závody, příprava stájí na ustájení závodních koní, celkový úklid areálu. Naučil jsem se, že práce u koní je opravdu řehole. Pro mě má dobrovolnictví smysl v tom, že pomůžu lidem, kteří to opravdu potřebují a jsou za to vděční. Beru to i jako zpestření své práce – strávím den mimo kancelář, poznám se s dalšími lidmi z firmy a hlavně je za námi ta odvedená práce vidět.“
Petr Kubát, pomáhal v TJ Orion