V Blatné se otevírá nové Komunitní centrum aktivního života, které myslí i na hendikepované

Blatná - Nevzhledná budova bývalého skladu Jednoty se pod rukama stavbařů ze společnosti HOCHTIEF CZ proměnila během roku a půl v moderní centrum nabízející řadu sociálních služeb a možností využití volného času pro stovky obyvatel Blatné a okolních obcí.  

Ačkoli bude centrum v Blatné uvedeno do plného provozu až 1. července 2014, veřejnost si mohla nově zrekonstruované prostory prohlédnout již dnes. Budova s oranžovou fasádou nabídne prostory pro rehabilitaci a masáže tělesně postižených, ale také zázemí pro divadelníky a jejich sklad rekvizit. Zajímavostí je, že sklad rekvizit bude ústit přímo na jeviště, které je umístěno ve velkém multifunkčním společenském sále v přízemí budovy. Snadná obslužnost, kapacita 140 míst a všestrannost sálu uspokojí potřeby místních ochotníků, ale i menších hostujících divadelních souborů. Nad jevištěm je umístěno velkoplošné plátno, které lze využít na promítání filmů, ale i přenášení televizních pořadů či sportovních utkání. V přízemí se nachází kavárna s malým podiem pro komornější vystoupení.

V prvním patře budovy se nachází prostory sloužící pro kulturní, společenské a vzdělávací akce, např. divadelní představení, koncerty, taneční kurzy, dětské školní plesy, besedy, přednášky, školení nebo literární večery. Najdeme zde také menší klubovnu určenou pro sociální poradny, schůzky spolků a neziskových organizací a velkou klubovnu pro jejich konkrétní aktivity. Komunitní centrum disponuje ještě i dalšími podkrovními prostory.

Celý provoz nového Komunitního centra aktivního života bude zajišťovat Centrum kultury a vzdělávání Blatná. Stavba je dotována z dotačního programu ROP Jihozápad, celkové náklady činí cca 48 mil. Kč a město Blatná by mělo obdržet dotaci ve výši cca 38 mil. Kč.