Podepsali jsme smlouvu na dodávku modernizace tepelných sítí města kopřivnice

26.8.2013

Admin

Divize Pozemní stavby Morava zahájila v úterý 20. srpna nový projekt slavnostním podpisem smlouvy. Na jedné straně byli zástupci společnosti TEPLO Kopřivnice jako investora a na druhé straně představitelé akciové společnosti HOCHTIEF CZ jako dodavatele. Položili tak základy spolupráce na realizaci projektu Modernizace CZT Kopřivnice – části Modernizace tepelných sítí města Kopřivnice.

Od října letošního roku tak mohou začít práce na modernizaci centrálního zásobování teplem v Kopřivnici. Během stavby bude vybudováno téměř 14 kilometrů rozvodů předizolovaného potrubí DN 20 – 300, které nahradí současné dosluhující rozvody, a 200 objektových předávacích stanic. Spolu s kvalitní měřicí a regulační technikou zajistí koncovým uživatelům teplo za příznivější cenu už od topné sezóny 2014-2015. Dokončení projektu je plánováno na listopad příštího roku.

Projekt, který spolufinancuje Operační program Podnikání a inovace 2007-2013, bude stát 219,5 milionu korun. Přispěje k vyššímu komfortu zásobování města teplem a k výrazným úsporám energií, které se projeví nejen v rozpočtu města, ale zejména v peněženkách jeho obyvatel.