HOCHTIEF CZ a. s. podepsal memorandum o spolupráci s Rusatom Overseas

25.10.2011

Admin

PRAHA - 25. října 2011, Stavební společnost HOCHTIEF CZ dnes podepsala společně s dalšími 14 českými podniky memorandum o spolupráci s Rusatom Overseas, dceřinou společností skupiny ROSATOM. Memoranda vymezují základní podmínky dlouhodobé spolupráce mezi českými signatáři a ROSATOM při výrobě, montáži a výstavbě jaderných elektráren s reaktory typu VVER v České republice, Ruské federaci a v dalších zemích. 

Signatáři si od spolupráce mimo jiné slibují úzkou spolupráci při přípravě nabídky v rámci výběrového řízení na výstavbu 3. a 4. bloku jaderné elektrárny Temelín, ale i transfer špičkových technologií a školení specialistů. 

Obchodní ředitel HOCHTIEF CZ a. s. Ivan Havel k podpisu uvedl: „Strategické spojení s Rusatom Overseas bylo naším dlouhodobým cílem. Dnešním dnem máme splněný jeden z milníků naší přípravy na projekt dostavby 3. a 4. bloku jaderné elektrárny v Temelíně.“ 

Memoranda byla podepsána v rámci Fóra dodavatelů zařízení a služeb pro jaderný průmysl „Atomex Europe“, které probíhá ve dnech 25. - 26. října v prostorách Národního domu na Vinohradech. Konference Atomex se koná již třetím rokem s cílem rozšířit počet dodavatelů zařízení a služeb pro projekty stavby jaderných elektráren realizovaných na základě ruských technologií v Rusku a zahraničí. To umožňuje zlepšovat kvalitu dodávaných služeb a technologií a optimalizovat investiční zdroje.