HOCHTIEF VSB se účastnil kongresu FIEC 2004

22.6.2004

Admin

Ve dnech 16. až 20. června 2004 se ve Slovanském domě v Praze uskutečnil v pořadí již 99. ročník kongresu FIEC, Evropské federace stavebního průmyslu se sídlem v Bruselu. Hostitelem kongresu byl Svaz podnikatelů ve stavebnictví v České republice. 

Kongresu se zúčastnili odborníci z 35 zemí světa, v čele s panem Wilhelmem Kűchlerem, prezidentem FIEC (European Construction Industry Federation). Účastníci kongresu společně diskutovali o hospodářských, ekonomických, sociálních a politických aspektech dalšího vývoje v rámci sjednocené Evropy. Letošní kongres FIEC byl významný především květnovým vstupem České republiky do Evropské unie. Na pražském setkání byly položeny základy budoucího působení českých stavebních firem na sjednoceném evropském stavebním trhu. 

Kromě vlastního programu kongresu byla součástí setkání také řada neformálních společenských setkání a bohatý kulturní program. Zahraniční delegáti kongresu měli příležitost seznámit se s nejvýznamnějšími stavbami realizovanými v posledním období na území hlavního města Prahy, jako je pražské metro, hala Sazka Arena, nebo nově rekonstruovaný Nostický palác. 

Jménem společnosti HOCHTIEF VSB se programu a diskusí v jednotlivých pracovních skupinách aktivně účastnil Ing. Václav Matyáš, předseda představenstva a generální ředitel a Ing. Aleš Ullmann, člen představenstva a obchodní ředitel.