HOCHTIEF

Pictures · Search · Česky

Olomouc, Palacký University in Olomouc - Faculty of Natural Sciences

The new faculty will be located on good land in a location known as Envelopa.

Information:

Location: Olomouc
Investor: Faculty of Natural Sciences of Palacký University in Olomouc
Realization: HOCHTIEF CZ a. s., Division Morava, TCHAS
Type: New building
Construction time: 09/2006 - 06/2008
Main indicators:  
Description: Six storey building of the Faculty of Natural Sciences will have the shape of elongated cross, with the main part of the land remaining undeveloped and serving as a park. At the point of the crossing will be an atrium with round skylight, which will provide an important communication function for its users.


Information counter, students´ department, seminar rooms, buffet and technical background will be located behind the entry to the object. Ground floor of the building will hold larger lecture premises with glass facades allowing view of the park. The first and second floor holds common lecture rooms. Each of the other three floors are dedicated to one study course: chemistry, physics and mathematics. Premises serving as chemical laboratories are be fitted with safety showers for accidental contact with a harmful substances. The last floor is designed as receding to give a lower appearance to the building. This floor holds the deanery, language education cabinet, information center and a cafeteria with access to a terrace.

Sunnier south-eastern side of the object holds halls with greater depth, e.g. laboratories, meeting rooms or computer labs. The north-western part will hold rooms with smaller depth, such as teacher´s cabinets.

The object of the Faculty of Natural Sciences of Palacký University differs from similar objects by a feature in which the user does not move around in corridors, but more in common halls lined with students´ lockers and small premises for rest.

Due to the fact that the building contains lot of apparati and equipment, footfall insulation of floors is considered in order to prevent the transfer of vibrations and noise.