Zakázka pro Siemens byla splněna ve velmi krátkém čase

12.12.2005

Pouze 126 dní stačilo pracovníkům Divize 8 na to, aby zástupcům společnosti Siemens předali v Mohelnici halu na výrobu přípojnicových systémů, K předání hotové stavby, která se začala stavět počátkem července, došlo 15. listopadu.

„Termín výstavby byl skutečně krátký, ale díky bohatým zkušenostem naší společnosti s obdobnými zakázkami jsme o jeho splnění nepochybovali,“ uvedl obchodní ředitel Divize 8 Ing. Jan Jakeš. Společnost HOCHTIEF VSB zakázku získala ve výběrovém řízení.
Na její realizaci se podílel tým ředitele provozu stavby Zdeňka Handrejcha, Vedoucím projektového týmu byl Ing. Aleš Benda, stavbyvedoucím Jan Křístek a přípravu měl na starosti Martin Havlín.

Nová výrobní hala, jejíž celková investice činí 200 milionů korun, je umístěna v areálu společnosti Siemens Elektromotory, s.r.o., v Mohelnici a společnost Siemens Busbar Trunking Systems (SBTS) v ní zahájí výrobu přípojnicových systémů počátkem nového roku. Práci.při tom najde zhruba 150 lidí. Společnost SBTS tak bude moci společně s dalšími podniky skupiny Siemens v České republice využívat služby v oblasti nákupu, účetnictví a personalistiky.

Skupina Siemens ČR v obchodním roce 2004/2005, který skončil 30. září 2005, dál rozšířila své dosavadní úspěšné působení v Česku. Její celkový obrat vzrostl z loňských 46 miliard na 49,5 miliardy korun. Podíl výroby na celkovém obratu přesáhl v této době 70 procent, což znovu potvrzuje dlouhodobě významnou pozici skupiny mezi největšími českými výrobci. Počet zaměstnanců vzrostl o více než dva tisíce: z loňských 12 tisíc na více než 14 tisíc osob

K 30.září tvořilo skupinu firem Siemens v České republice 24 společností, ve 14 z nich měl Siemens stoprocentní podíl. Pozitivní vývoj hospodaření skupiny se přitom opírá o výrazné investice, které Siemens trvale věnuje na rozvoj svých lokálních kompetencí, a to jak v oblasti výrobních kapacit, tak i při poskytování služeb. Jednou z těchto investic bylo i rozšíření výroby v Mohelnici.

„Jsme rádi, že můžeme lidem ve zdejším regionu nabídnout díky rozšíření výroby další pracovní příležitosti. Naší prioritou je koncentrace na efektivní výrobu, logistiku a špičkovou kvalitu produktů,“ uvedl ředitel závodu SBTS Vladan Hlaváč.
Přípojnicové systémy jsou určeny pro přenos a distribuci energie. Používají se například v průmyslových halách, supermarketech a obchodních centrech. V mohelnickém závodě bude probíhat příprava pocínovaných hliníkových a měděných vodičů, sváření a montáž rozvodnic a výstupních skříní.

Siemens patří mezi největší globální elektrotechnické koncerny. Jako jediná firma na světě pokrývá prakticky celou oblast elektrotechniky a elektroniky. Působí ve více než 190 zemích a zaměstnává 461 tisíc lidí.