Stali jsme se Projektantem a realizátorem roku 2006

15.1.2007

Admin

Prestižní cenu časopisu CDIS Review (Czech Defence Industry and Security) s názvem Projektant a realizátor roku 2006 získala akciová společnost HOCHTIEF CZ za rekonstrukci a dostavbu integrovaného objektu Generálního štábu AČR.

 

V úterý 9. ledna ji z rukou Pavla Štefky, náčelníka Generálního štábu AČR, převzal Pavel Velebil, zástupce ředitele marketingu akciové společnosti HOCHTIEF CZ. Cena byla v této kategorii udělena poprvé, ačkoli časopis CDIS Review vyhlašuje ocenění různých významných aktivit každý rok. 

Předání cen se zúčastnil Miloslav Vlček, předseda Parlamentu ČR, Jiří Hynek, prezident Asociace obranného průmyslu ČR, Miloš Soukup, šéfredaktor časopisu CDIS Review, a řada dalších významných hostů. 

Projekt rekonstrukce a dostavby integrovaného objektu Generálního štábu AČR byl zahájen na počátku roku 2006. Jde o jednu z nejobjemnějších zakázek pro Ministerstvo obrany ČR v hlavním městě Praze, která se skládá ze tří staveb rozdělených do dvou etap. První etapa je zaměřena na rekonstrukci Domu armády Praha včetně vytvoření komunikační chodby mezi Generálním štábem a Domem armády Praha. Druhá etapa se zabývá rekonstrukcí objektů Generálního štábu Armády ČR – budovy KC a KD. 

Práce na první etapě budou probíhat postupně až do května roku 2007. Zahájení další části stavby je plánováno na 31. října 2006, s termínem dokončení v červenci 2008. 

Budovy Generálního štábu neprošly od počátku své existence žádnými většími úpravami. V souvislosti s morálním i technickým zastaráváním budov je třeba provést rekonstrukci kabeláže, vzduchotechniky, střechy a jiných prvků budovy tak, aby vyhovovala současným standardům. Výsledkem rekonstrukce budou energetické úspory, nižší provozní náklady a ekologický provoz budov.