Novým generálním ředitelem HOCHTIEF VSB je Tomáš Bílek

1.9.2005

Admin

1. září 2005 byl jmenován jako člen představenstva do funkce generálního ředitele společnosti HOCHTIEF VSB a.s. Ing. Tomáš Bílek. Současně byl zvolen předsedou představenstva společnosti. Ve vedení firmy tak nahradil Ing. Václava Matyáše, který po odchodu z výkonné manažerské pozice působí jako prezident Svazu podnikatelů ve stavebnictví.

Tomáš Bílek (nar. 1962) je absolventem stavební fakulty ČVUT Praha se zkušeností ve výrobních a řídících pozicích u stavebních a developerských organizací. V letech 1988 – 2001 pracoval pro společnost Metrostav na různých funkcích včetně vrcholového vedení. Od roku 2001 až do roku 2005 byl jednatelem developerské a projektově manažerské firmy Arch – Invest, s.r.o. 

Akciová společnost HOCHTIEF VSB je od roku 1999 součástí německého nadnárodního koncernu HOCHTIEF, zaměstnává okolo 1800 pracovníků, výnosy za rok 2004 činily 5,936 mld. Kč. 

HOCHTIEF VSB a.s. je aktivní ve všech segmentech stavebního trhu. Pro své klienty realizuje zakázky po celém území České republiky. Mezi významné referenční projekty patří v květnu dokončená budova Národního integrovaného střediska řízení letového provozu v Jenči u Prahy, na pražském Letišti Ruzyně již cestující využívají Prst C – první zprovozněnou část Terminálu Sever 2.