HOCHTIEF VSB staví administrativní komplex Kavčí Hory Office Park

10.10.2006

Admin

Na základní kámen stavby budoucího administrativního komplexu Kavčí Hory Office Park dnes přišel poklepat starosta Prahy 4, Bohumil Koukal, zástupci developera projektu, společnosti HOCHTIEF Development Czech Republic, a generálního dodavatele stavby, akciové společnosti HOCHTIEF VSB.

Objekt Kavčí Hory Office Park vznikne na pozemku velkém přibližně 20 000 m2 nedaleko křižovatky ulic Pujmanové a Na Hřebenech II v Praze 4. Podle projektu Ing. akad. arch. Michala Gabriela zde vznikne kancelářský komplex o hrubé nadzemní ploše 43 000 m2. Výška budovy není jednotná – východní křídlo dominuje jedenácti podlažím a zbývající tři křídla jsou šestipodlažní. Objekt bude mít celkem cca 700 parkovacích stání na podzemních podlažích. 

Budova je koncipována jako hřebenový systém, což vtipně koresponduje s názvem jedné z přilehlých ulic – Na Hřebenech II. V okolní zástavbě půjde o unikátní místo, které vhodně doplní okolní budovy a zeleň. Díky svému výtečnému dopravnímu napojení jsou Kavčí Hory jednou z nejlepších lokalit pro kanceláře, které Praha v současné době nabízí. 

Dokončení projektu je plánováno na 1. polovinu roku 2008.