HOCHTIEF

HOCHTIEF VSB a.s. získal další Nominaci na Stavbu roku

19.9.2004

Projekt BB Centrum – budova Alpha získal Nominaci na Stavbu roku 2004. Stavební společnost HOCHTIEF VSB a.s. tak opět uspěla v prestižní soutěži Stavba roku. V letošním 12. ročníku hodnotila porota v čele s Ing. arch. Sedlákovou 48 přihlášených staveb. Nominací na Stavbu roku může pyšnit celkem 15 stavebních projektů, mezi nimiž se objevila i smuteční síň, sportovní a multifunkční areál, klášter nebo dokonce i věž.
Předávání cen soutěže Stavba roku se stalo součástí doprovodných programů veletrhu FOR ARCH. Vypisovateli prestižní soutěže jsou Nadace ABF, Ecomonia, a.s. - časopis Stavitel, Ministerstvo průmyslu a obchodu ČR a Svaz podnikatelů ve stavebnictví ČR, generálním sponzorem pak pořadatel veletrhu, ABF, a.s. Posláním soutěže je podpora kvalitní a komplexní realizace stavebního díla od hrubé stavby až po řemeslný detail. Hodnoceny jsou stavby realizované na území České republiky bez ohledu na státní příslušnost architekta a místo registrace prováděcí firmy. Hlavními kritérii, na základě kterých posuzuje odborná porota realizace přihlášené do soutěže, jsou architektonické vyznění díla a jeho celkový přínos, kvalita stavebních prací, vhodnost použití stavebních materiálů a výrobků a profesionalita v jejich stavebně realizačním zvládnutí, celkové prostorové a funkční řešení díla, začlenění stavebního díla do daného prostředí včetně prostorových vztahů, délka realizace a dosažená kvalita stavby ve vztahu k celkovým nákladům, spokojenost stavebníka a uživatele, přijetí veřejností, nebo úroveň investorského záměru. 14. září byly v Obecním domě v Praze v rámci slavnostního večera představeny vítězné projekty soutěže Stavba roku 2004. Jednou z novinek letošního ročníku bylo také vyhlášení ocenění Dopravní stavba roku. V závěru večera vyhlásil ministr průmyslu a obchodu Ing. Milan Urban 13. ročník soutěže Stavba roku 2005.

Server Error

We're sorry! The server encountered an internal error and was unable to complete your request. Please try again later.

error 500