HOCHTIEF CZ předal Městské části Praha 11 nové velkokapacitní garáže

23.1.2007

Admin

Investor stavby, Městská část Praha 11, v úterý 23. ledna slavnostně převzal dokončenou stavbu velkokapacitního hlídaného parkoviště ve Vojtíškově ulici. Nabídne tak atraktivní řešení chybějících parkovacích stání obyvatelům své městské části. Generálním dodavatelem stavby byla akciová společnost HOCHTIEF CZ, která s její realizací začala v září loňského roku.

Slavnostního předání se zúčastnil starosta Městské části Praha 11 Bc. Dalibor Mlejnský. Za dodavatele stavby, akciovou společnost HOCHTIEF CZ, přijal pozvání ředitel divize Praha Ing. Luděk Vondrášek. Na akci se kromě pozvaných hostů přišli podívat i zájemci z řad veřejnosti, kteří měli mnoho otázek týkajících se možnosti budoucího parkování v dokončených garážích. Starosta Městské části Praha 11 Bc. Dalibor Mlejnský je informoval o tom, že se mají obrátit na odbor dopravy, kde budou schraňovat došlé žádosti. Záměrem MČ Prahy 11 je uvést garáže do provozu do 15. února 2007. Podotkl, že v současné době probíhá výběrové řízení na provozovatele garáží. Zájemci o parkování ve Vojtíškově ulici budou po jeho skončení MČ Praha 11 o výsledcích vyrozuměni. 

Garáže pro parkování 375 osobních vozidel, včetně 20 míst pro vozidla osob se sníženou pohyblivostí, vyrostla na Chodově - mezi ulicemi Vojtíškova, Láskova a Roztylská. 

Nové garáže nabídnou otevřená parkovací stání pro osobní automobily ve čtyřpodlažním objektu. Budou navazovat na vozovku v Láskově ulici vjezdovou rampou, širokou 7 m, s podélným sklonem cca 12 %. Do garáží se ale uživatelé dostanou i z Roztylské ulice od zastávky autobusů. Objekt je vybaven kamerovým systémem, aby bylo vidět i do nejvzdálenějších míst garáží. Tím bude zvýšena bezpečnost zaparkovaných automobilů a jejich posádek.