HOCHTIEF CZ podporuje letošní Ekofilm

20.9.2007

Admin

Ekofilm je nejstarším mezinárodním filmovým festivalem svého druhu v Evropě a je členem sdružení festivalů o životním prostředí ECOmove International. Letošní ročník je již 33. v pořadí a nese název Mezinárodní filmový festival o životním prostředí, přírodním a kulturním dědictví.

Festival začíná 8. října v Českých Budějovicích a Českém Krumlově a bude trvat do 15. října. Během něho návštěvníci uvidí soutěžní kolekci 54 vybraných filmů ze 142 přihlášených. Filmy jsou ze 33 zemí světa, z toho 45 ukázek je z České republiky. 

Mnoho ze snímků se zaměřuje na globální problémy životního prostředí, jako jsou například klimatické změny nebo čerpání neobnovitelných zdrojů. Otázky těžby ropy se objevují ve snímcích z Austrálie, USA a Švýcarska. Filmy se zabývají také ochranou ohrožených druhů živočichů a rostlin, životem lidí v málo navštěvovaných oblastech, konzumním životem, ale i návratem k přírodě. Letošní ročník je podle sdělení organizátora, společnosti Auviex, bohatý na filmy s tematikou přírodního a kulturního dědictví a s tematikou ochrany památek. 

Vyhlašovatelem festivalu Ekofilm je Ministerstvo životního prostředí ČR, spoluvyhlašovateli jsou Jihočeský kraj, statutární město České Budějovice, město Český Krumlov a Občanské sdružení Ekofilm. Prezidentem festivalu je Prof. RNDr. Pavel Kovář, CSc., děkan Přírodovědecké fakulty Univerzity Karlovy v Praze. Záštitu převzalo několik významných osobností politického světa a Česká komise pro UNESCO. 

Festival doplňuje v jeho průběhu mnoho doprovodných akcí, jako jsou odborné diskuse, projekce a přednášky, hudební akce a výstavy fotografií. 

Akciová společnost HOCHTIEF CZ se stala partnerem letošního Ekofilmu. Jako významná stavební společnost cítí odpovědnost za životní prostor, a tak se rozhodla podporovat aktivity směřující k jeho zkvalitnění.