Budou bydlet v českobudějovickém Máji

25.1.2014

Admin

Za necelý rok se podařilo divizi 1 postavit bytový dům s pracovním označením D1 v Českých Budějovicích. Dům je součástí sídliště Máj – jih a jeho stavba začala v březnu loňského roku. Na únor letošního roku jsou plánovány dokončovací práce.

Stavbou již šestého bytového domu uvedeného sídliště byl pověřen tým pod vedením stavbyvedoucího Martina Valíka, mistra Ladislava Holuba a přípravářky Marie Langmannové. 

Bytový dům má podle projektu pět podlaží s 26 byty. Všechny mají balkóny - až na páté patro, kde jsou nahrazeny terasami. V prvním podlaží jsou tři byty o výměře 57 m2, z toho dva jsou upravené pro tělesně postižené spoluobčany jako bezbariérové. Od druhého do čtvrtého patra je po šesti bytech s výměrou od 49 do 55 m2. V pátém patře je pět podkrovních bytů od 33 do 47 m2. Až na několik výjimek už mají byty své majitele, kteří měli v průběhu výstavby možnost přizpůsobit si je po dohodě podle svých představ - stavební úpravy jim vyšly vstříc. 

Projekt bytového domu zainvestovalo Statutární město České Budějovice společně s Bytovým družstvem NOVOSTAV, částka je na úrovni 27 milionů Kč. 

Celková zastavěná plocha bytové domu je 408 m2, jeho obestavěný prostor je velký 6 231 m3, plocha bytů činí 1 314 m2 a ostatních ploch 292 m2.