V naší společnosti podporujeme rozmanitost

V rámci Evropského Dne Diverzity jsme se připojili k evropské Chartě Diverzity, která je dobrovolným závazkem zaměstnavatelů toto téma podporovat.

Stali jsme se tak první stavební firmou v ČR, která se k rovnoprávnosti hlásí.

„Je pro nás důležité veřejně svým současným i potencionálním zaměstnancům sdělovat, co je pro nás podstatné. Rozmanitost pro nás znamená velkou příležitost, ale i četná rizika a každodenní nároky na toleranci, porozumění a především komunikaci,“ říká personální ředitel Ing. Miroslav Kos.

Evropská Charta Diverzity

Evropská Charta Diverzity je závazkem zaměstnavatelů podporovat diverzitu a rozmanitost na pracovišti. Chartu podporuje Evropská komise (DG Justice) a v ČR je uváděna pod záštitou ministryně práce a sociálních věci Michaely Marksové a ministra pro lidská práva Jiřího Dienstbiera. Podpis a naplňování Charty v České republice jako národní partner koordinuje nezisková organizace Byznys pro společnost, která sdružuje přední tuzemské podniky, zajímající se o společenskou odpovědnost a udržitelnost. Po celé Evropě se k ní přihlásilo již více než 7500 zaměstnavatelů.