HOCHTIEF

HOCHTIEF na mezinárodní tunelářské konferenci

Společnost HOCHTIEF CZ se stala platinovým partnerem 13. ročníku mezinárodní konference „Podzemní stavby Praha 2016“, která se uskutečnila ve dnech 23. až 25. května 2016 v Praze.

Jedná se o největší českou tunelářskou konferenci, která je pravidelně každé tři roky pořádána Českou tunelářskou asociací ITA-AITES. Minulé ročníky, zvláště pak Podzemní stavby Praha 2010 a 2013, potvrdily, že pražská konference si díky svému odbornému programu, místu konání i společenskému setkání našla pevné místo mezi obdobnými evropskými akcemi. Letos to potvrdila i hojná mezinárodní účast – ve vysočanském hotelu Clarion se sešlo na 550 významných odborníků nejen z evropských zemí, ale i z celého světa.

Do hlavního programu konference bylo vybráno k osobní prezentaci i několik příspěvků společnosti HOCHTIEF. Andreas Schaab z HOCHTIEF Engenieering prezentoval spolu s Liborem Maříkem, vedoucím projektového týmu naší divize Dopravní stavby, příspěvek Návrh, realizace a podmínky provádění nevyztuženého definitivního ostění konvenčně ražených tunelů, Stephan Assenmacher z HOCHTIEF Infrastructure přednesl příspěvek Logistické problémy ražby pomoci TBM na stavbě vodní elektrárny Gemeinschaftskraftwerk Inn (GKI) a Jan Dinlinger z HOCHTIEF Infrastructure v úterý odpoledne zakončil se svým příspěvkem Dodatečná kriteria výběru zhotovitele u různých smluv na velké tunelové stavby tuto aktivní účast skupiny HOCHTIEF na konferenci.

I díky těmto zajímavým příspěvkům si naše společnost upevnila pozici silného partnera v oblasti podzemního stavitelství a ukázala, že do realizovaných projektů opravdu přinášíme kvalifikaci, odbornost a zkušenosti z celého světa, které nám skýtá naše mateřská společnost HOCHTIEF AG.

Reprezentativní výstavní stánek, který poskytoval pohodlné zázemí necelým dvaceti kolegům především z divize Dopravní stavby, pak posloužil i jako ideální prostor pro řadu zajímavých návštěv, které se v něm v průběhu konference vystřídaly.