HOCHTIEF

Výstavba ovocnářského institutu pokročila o významný krok vpřed

2.4.2014

Holovousy - Symbolickou poslední betonáží dokončili stavbaři dodavatelského sdružení JABLKO, hrubou stavbu Ovocnářského ústavu ve východočeských Holovousích. Úvodní slovo a poděkování za dosavadní práci pronesl zástupce investora Ing. Jaroslav Vácha a Vilém Tvrdík, bezpečnostní ředitel HOCHTIEF CZ v nejvyšším patře hlavní budovy, kde byla taktéž vztyčena Glajcha.

Realizuje se hlavní budova, v níž budou umístěny pracovny a laboratoře včetně moderních přístrojů a vybavení. Práce zároveň probíhají i na stavbě skleníku, který je ve fázi realizace ocelové konstrukce a provádí se zasklívání. Nový skleník bude používán jako výzkumné pracoviště s technologiemi navozující vegetační prostředí. Další z doprovodných staveb, kterou naše společnost prování  v rámci projektu je budova garáží zemědělských strojů, která je taktéž ve fázi hrubé stavby.

Výzkumný a šlechtitelský ústav ovocnářský Holovousy dosud sídlí v pronajatých prostorách zámku v obci Holovousy, které však neumožňují další rozvoj. Ústav o výstavbu nového objektu usiluje od roku 2006, a na začátku roku 2012 ústav získal potvrzení dotace z evropských zdrojů a státního rozpočtu.

Moderní pracoviště bude především řešit potřeby pěstitelů ovoce v České republice a zavádět nové poznatky do ovocnářské praxe. Zajistí také přenos získaných výsledků do vzdělávacího systému, poradenství i expertní činnosti v odvětví. Výsledkem bude zajištění komplexního výzkumu v oblasti ovocnářství v souladu s trendy v ovocnářsky vyspělých zemích Evropy. Realizuje projektový tým Martina Hamariče. Její dokončení je naplánované na rok 2015.

Server Error

We're sorry! The server encountered an internal error and was unable to complete your request. Please try again later.

error 500