Zástupci THIESS Austrálie na okružní cestě Evropou

30.4.2004

Admin

Začátkem měsíce dubna došlo k milému zpestření obvyklého pracovního režimu některých zaměstnanců HOCHTIEF VSB. Na své okružní pracovní cestě po divizích HOCHTIEFu v Evropě nás totiž navštívili zástupci pobočky z Austrálie, a sice ze společnosti Thiess Pty Ltd. 
Skupinu jejich asi 10 zaměstnanců vedl ředitel oddělení technického rozvoje p. Detlef Sulzer. Australané si během víkendu prohlédli Prahu a v neděli večer, za doprovodu několika z nás, absolvovali typickou českou večeři v Plzeňské restauraci Obecního domu a divadelní představení divadla All Colours Theatre v Řeznické ulici. 

V pondělí 5.4.2004 jsme měli možnost našim kolegům od protinožců ukázat tři z aktuálních staveb této divize. Jako první nedávno dokončenou budovu Alpha BB Centra v Praze 4. Prohlédli jsme si interiéry budovy, a sledovali přípravu kanceláří pro nové nájemce, a také terasu na střeše, ze které byl krásný výhled na okolí, především pak na probíhající stavbu další budovy Beta, kterou divize realizuje pro téhož investora. To, že nás bezprostředně poté na chvíli „zradilo“ počasí a začalo vydatně pršet, nikomu tolik nevadilo, protože jsme se stejně potřebovali přesunout až do Jenče, kde divize 8 staví budovu řízení letového provozu pro státní podnik Řízení letového provozu ČR. Tam už opět krásně svítilo sluníčko a ti z nás, kteří stavbu viděli až po nějaké době, žasli nad tím, jak rychle za těch posledních pár týdnů vyrostla. V zasedací místnosti divize 8 pak proběhly prezentace obou firem. HOCHTIEF VSB představil Ing. Ullmann, Thiess pan Sulzer. Diskuse probíhala ve velmi přátelské atmosféře, zástupci obou stran si vzájemně zodpověděli spoustu dotazů. 

Celé setkání jsme završili obědem, po kterém Australané pokračovali do Německa, kde měli v plánu krátký pobyt v několika městech, včetně návštěvy centrály mateřské firmy v Essenu. 
Rozloučili jsme se s příjemným pocitem a radostí – nejen z toho, že jsme byli schopni porozumět australské angličtině, ale především z toho, že jsme měli možnost setkat se s milými a otevřenými lidmi.