První ze tří přírůstků

17.6.2003

Admin

Jeden z největších developerských projektů v Praze, BB Centrum v blízkosti stanice metra Budějovická, se rozroste o další budovy. V současné době je ve výstavbě budova Alpha, která je první ze tří plánovaných objektů etapy Multiprojekt. Následovat by měla stavba administrativních budov Beta a Gamma. BB Centrum tak pokračuje v bezprostředním okolí sportovní haly Brumlovka a dálnice D1. Zhotovitelem stavby je společnost Hochtief VSB, investorem Passerinvest Group. 

Dokončení výstavby budovy Alpha je plánováno na říjen 2003. Stavba je koncipována jako administrativní budova se čtyřmi podzemními a osmi nadzemními podlažími. Poslední podlaží slouží zčásti i jako technické zázemí objektu a současně tam je situována terasa a zelená pochozí střecha. Uprostřed budovy vznikne zastřešené atrium. V budově, jež nabídne více než sedm tisíc metrů čtverečních administrativních prostor, bude pracovat až 960 lidí. V suterénu jsou umístěny podzemní garáže a částečně také technologické prostory. 
Passerinvest Group pracuje na projektu BB Centrum od roku 1992 a v posledních pěti letech v něm byly proinvestovány více než tři miliardy korun. Konečná podoba projektu bude představovat moderní administrativní čtvrť. Náklady na její realizaci si vyžádají přes třináct miliard korun. BB Centrum bude obsahovat více než 250 tisíc metrů čtverečních pronajmutelných ploch včetně rezidencí, obchodů, služeb a více než pět tisíc převážně podzemních parkovacích stání. Pracovní místo zde najde nejméně patnáct tisíc lidí.